Alternativet for min farmand kan være et høreapparat

Farmand har en nedsat hørelse, og min mening er, at han nok også har fået tinnitus i sit øre. Tinnitus er en lydopfattelse, folk kan have i øret, trods det at der ej kommer nogen lyd i øret fra omgivelserne. Far beskriver det som en ringen i hans øre. Det har stået på i ret lang tid, og det virker som om, at det vist bliver mere og mere slemt. Det er virkelig difficilt for mig, for han har nemlig altid været den person, som har lyttet, når jeg havde brug for at fortælle noget. Nu da han ikke har sin gode hørelse mere, derimod nedsat hørelse, har jeg ikke snakket ligeså meget med ham, det savner jeg.

Mit gæt er, at anledningen til, at den gamle har nedsat hørelse, er en støjskade, for han var tømrer i sine unge dage og benyttede ikke høreværn. Der regnes med, at tinnitus stammer fra destruerede hårceller i sneglen i det indre øre, sandsynligvis også på grund af en støjskade. Jeg er faktisk lige kommet i tanke om, at jeg skal sige til min bror, der er bassist, at han ikke må glemme at anvende et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til hans øre-, næse- og halslæge i morgen, der må lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Ørelægen vil sandsynligvis videresende ham til en høreklinik, der laver et gennemført studium af hans hørelse. Derefter bedømmes der, om et høreapparat kan være løsningen.

Der findes flere divergerende høreapparater, og hvert enkelt høreapparat vil selvfølgelig blive rettet til, så det kan passe til ens nedsatte hørelse. Den gamle skal sandsynligvis have et bag-øret høreapparat. Disse høreapparater er fremstillet af 2 bestanddele; selve apparatet bag på dit øre samt et småt lydrør, der bringer lyden ned til en øreprop i overgangen mellem det ydre øre og mellemøret og videre ind til trommehinden. De føromtalte høreapparater benyttes til personer med kraftige hørenedsættelser samt til mennesker, der selv skal kunne tilpasse lyden. Det er ens eget valg, om man vil blive behandlet samt få høreapparatet omkostningsfrit fra officielle høreklinikker, eller om man gerne vil have et tilskud til at købe høreapparatet hos en anerkendt privatejet høreklinik eller af forhandlere, som samarbejder med høreklinikker. Min holdning er, at det er stort, at man kan tage imod det helt omkostningsfrit af en høreklinik. Høreklinikker tager sig vist godt af deres patienter.

En larmende arbejdsplads har far som tidligere sagt arbejdet på, og egentlig var det en nødvendighed med høreværn, det er far et godt eksempel på, fordi for høje lyde netop muligvis vil give dig en høreskade. Jeg har hørt, at sådan cirka tres pct. af personer, der har et job i et larmende miljø, ej anvender høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et arbejde i et rockband, og jeg er sikker på, at han ligesom vores far får en høreskade, hvis han ikke snarest muligt begynder på at benytte musikerhøreværn, når han er ude at give koncert.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>