Bliv parat til vinterhalvårets kølighed brugende forsatsvinduer

God isolering ved aldrende vinduer med kun et enkelt lag glas, benyttes forsatsvinduer til at opnå. Når forsatsvinduer bliver monteret korrekt, kan de isolere bedre end vinduerne, som har termoglas. Selvom min familie holder meget af vinteren, er det iskoldt at befinde sig i boligen, fordi det nemlig ej har fået en rigtig isolering. Et af de store vinduer i stuen er smadret, og de trænger egentlig alle og enhver til at blive udskiftet.

Trods det at vores hus er forfaldent, er det rigtig flot. Forsatsvinduerne bevarer de gamle, slidte vinduer, som oftest er et betydeligt element af boligens look. Bl.a. har vores vinduer et originalt look, hvilket vi godt vil have skal forblive der. Grundet at vores vinduer bare har et enkelt lag glasrude, så skal de have indsat forsatsvinduer.

Dog har nogle noget dug ift. forsatsvinduerne. Dug generer synet plus kan medføre i fremtiden at nedbryde malingen samt træet ved ruderne. Duggen kan undgås ved at sikre, at den inderste vinduesramme er langt tættere på den indvendige side, end den yderste er udadtil. Af den grund kan den smule fugt, der fremkommer mellem glasruderne, luftes væk af en lidt større mængde luft udefra. Forsatsvinduer kan specieldesignes ud fra dine vinduer, hvilket, jeg synes, er fortræffeligt. Dette betyder, at vi kan få lavet forsatsvinduer, som er lig med vinduerne derhjemme. Gennemstrømningen af lys reduceres desuden af de nyere vinduer, der består af termoruder. Dersom du helst vil bibeholde lysmængden i dit hus, kaldes forsatsvinduer derfor et bedre valg.