Hvor mange mennesker, der har fået konstateret tinnitus bliver hjulpet af et specialudviklet høreapparat?

Som 59-årig, har jeg mærket helt og aldeles, hvordan det føles at skulle sloges med en ikke-behandlbar lidelse!! Jeg har nemlig fået familie-lægens ord på, at jeg lider af en alvorlig grad af tinnitus {hearing.siemens.com/no/no/hearing-loss/tinnitus/tinnitus.html}! Jeg har i lang tid døjet med en susen for ørerne… Lige pludselig forandrede den ”susende lyd” sig til at være en hyletone i stedet for…! & så blev jeg først ærligt talt meget bange! Af den grund, at jeg havde hørt nogen dumme anekdoter om, hvor fantastisk meget langt de fleste mennesker m tinnitus kæmper med smerter… Jeg havde fået fortalt, at syge mennesker med tinnitus til at begynde med blev næsten skøre af den KONSTANTE hyle-tone. Og jeg kan virkelig meget sætte mig ind i denne beskrivelse af situationen i starten af ens tid med tinnitus! I starten var jeg også næsten ved at blive skrupskør… Men jeg må dog pointere, at det efterhånden blev bedre. I dag kan jeg have et forholdsvist ”normalt” liv sammen med min tinnitus sygdom! Jeg tror fuldt og fast på, at det egentlig ka forklares med, at, man vænner sig til sin tinnitus. Dét betyder jo ik’, at jeg ik tænker på min tinnitus, for det er bestemt ikke tilfældet.

Jeg har fået fortalt af min ven, at et høreapparat ka aflaste mennesker m tinnitus…! Selvfølgelig blev det lagt fast, at det ej er alle personer med tinnitus, der oplever nogen forandring ved at få et høreapparat! Men i helt vildt mange tilfælde ka’ et høreapparat forbedrer de smerter og gener, som tinnitus forårsager. Jeg har af den grund lagt mig fast på at prøve et høreapparat på min egen krop!! Jeg har af den årsag haft kontakt til et medicinalfirma, der er eksperter i høreapparater, udviklet til kvinder og mænd m tinnitus… Jeg er kolossalt spændt på at afprøve, om et høreapparat virkelig ka’ forbedre min livskvalitet! Jeg har i perioder konsulteret behandlere, der står udenfor sundhedssystemet, for at få vished om, om de kunne hjælpe mig, men uheldigvis uden nogle forandringer… Så jeg håber virkelig, at et høreapparat kan afhjælpe mine gener! Jeg ka nemlig mærke, at jeg har brug for, at der ska ske noget.