Når I har vanskeligheder med dit varmeregnskab, har du mulighed for at få hjælp til aflæsning af din energimåler

Jeg har for nogle dage siden fået en ny energimåler i skabet i hjemmet, hvilket gør både aflæsning af varme samt det private varmeregnskab særdeles meget nemmere. Måleren besidder en meget stor nøjagtighed, og modellen er lavet med flere opgaver for tilslutning. Byfornyelse og anden renoveringer omspænder også foreningen, jeg bor i. Det involverer i sagens natur de gængse rum som badeværelse og køkken og eksempelvis nye kloakrør. Dog forandres her også meget omkring energi- og varmeområdet.

Idet jeg derved ved, at der helt sikkert har været en særdeles eksakt aflæsning, er jeg af denne grund positiv i forhold til den nye måler. Fordi jeg må bruge aflæsningen til mit personlige varmeregnskab, og foreningen vil derudover anvende aflæsningerne, grundet at de ansvarlige laver et fælles regnskab for varme der har en plan over, hvilket beløb alle os beboere henholdsvis skal punge ud med a conto til regnskabet over varme. Min nye energimåler, som jeg har fået, kaldes i fagsprog ultralydsmåler for central- og fjernvarmeanlæg. Og der er særdeles mange fordele ved dette produkt.

Energimåleren rummer faktisk kommunikation uden grænser. Aflæsning skal foretages på uvilkårlige datoer af energimåleren i mit hjem. Men, jeg ved det ikke, idet jeg skulle gøre sådan med den tidligere model. I forhold til om den nytilkomne er så prof, at mit energiselskab har mulighed for at lave en aflæsning af varme- og energiforbruget uden, at de skal ind i lejligheden, er jegpersonligt ikke underrettet. Vigtigt at få en aflæsning for at holde styr på det, er det i hvert fald.