Reparation af stenslag el. en ny forrude?

Jeg kørte på vejen i fredags, og med ét var der et stenslag [http://autoruder.dk/reparation-af-stenslag/] i min bils forrude [http://autoruder.dk/reparation-eller-ny-forrude/]. Jeg har i forvejen just haft min bil på værksted, men nu skal jeg have det igen, og grundet det var det ret surt. Det varer dog glædeligvis ikke ret lang tid, bare omkring en halv times tid. Herforuden mener jeg, at vi har en bilforsikring, som inkluderer glasskader, men jeg er ej helt sikker, derfor skal jeg lige spørge min kæreste. Hvorom alting er betyder det, at udbedringen af det førnævnte stenslag i min forrude vil blive omkostningsfrit, medmindre at vi bliver nødt til at give en sum penge til forsikringen for selvrisikoen. Det er et ret stort stenslag, så jeg gad vide, om stenslaget egentlig kræver udskiftning af hele ruden. Nødigt vil jeg have en udskiftning, af den grund at det antageligvis vil komme til at tage længere tid, og det vil også blive dyrere for os, hvis vi altså selv kommer til at betale. Egentlig synes jeg, at bilens forrude generelt let får stenslag. Findes der forskellige kvaliteter på en forrude? Jeg har ej så meget forstand på det med biler, har I formodentlig allerede fornemmet. Men det er jo desuden mest en interesse for mænd og ikke kvinder, så jeg er undskyldt. Det eneste, som betyder noget for mig, er, hvorvidt vores bil er flot.