Svampegummi, gasfjeder og også kantlister – Hvor meget har en gasfjeder til fælles med gummistropper

På trods af, at det ej er et faktum, som du og jeg hele tiden trisser rundt og , indvirker en ting så simpelt som gummi virkelig utroligt meget i hverdagen i en moderne verden. Du og jeg benytter nemlig adskillige hverdagsting, lavet af gummi – derunder feks kantlister [www.sindby.dk/dk/meta-navigationssider/info/kantlister-beskyt-kanter-og-hjoerner-med-de-bedste-kantlister], gummimåtter, gummiplader [www.sindby.dk/dk/meta-navigationssider/info/koeb-gummimaatter-og-gummiplader-i-forskellige-stoerrelser-og-priser], svampegummi samt gummistropper – uden at tænke over det. Ting som f.eks. svampegummi, gummiplader & en gasfjeder [www.sindby.dk/dk/meta-navigationssider/info/faa-en-gasfjeder-til-netop-dit-behov] er måske noget, som færre bruger, men som absolut er relevante for vores hverdag.

Som følge deraf er gummi et temmelig brugbart & i realiteten helt livsnødvendigt råstof. I hvilket stof ville man ellers producere en gasfjeder? & på hvilken måde skulle vi kunne manifakturere gummimåtter, gummistropper og ikke mindst gummiplader, hvis ej materialet gummi var til rådighed for os?

En af materialet gummis hovedsagelige styrker er samtidig gummiens betragtelige funktionalitet. Materialet kan jo både laves blødt + hårdt & kan derfor anvendes til talrige varierende ting. Gummimåtter er eksempelvis fleksible, og derfor bør de produceres af blødt gummi. Gummiplader & kantlister er derimod lavet af mindre fleksibelt gummi, som ikke i så høj grad passer til at blive bøjet og strækket.

Såfremt du fremover støder på enten gummimåtter el. kantlister, kunne du evt. gøre dig tanker om, at et ganske betragteligt udpluk af genstandene, som folk benytter hver dag, i virkeligheden er fremstillet af hårdt eller blødt gummi, skønt det dog er de færreste, der bemærker dette. Dette kan du faktisk være opmærksom på fra i dag.