Timeregistrering samt fraværsregistrering bør blive både klogt & dumt – det kommer jo an på medarbejderne

At mange medarbejdere er gået ned med stress på grund af, at de omsiggribende krav til den individuelle ansatte har ændret sig betragteligt, er det uden overdrivelse hver måned, at vi læser i pressen… Et sted, hvor de ansatte til mange MUUS-samtaler blev informeret omkring resultatet af den tidsregistrering, timeregistrering, & fraværsregistrering, der var blevet nedfældet vedr. vores indsats, har jeg selv været beskæftiget. Det føltes virkelig ik rart, plus de fleste opfattede det som værende decideret overvågning. Det er soleklart for mig, at effektiviserings-iveren er kørt fuldstændig af sporet. Så vores gode råd til alle HR-managere lyder; fokuser på tilfredse medarbejdere, frem for optimering!

Mange beder til gud om, at menneskeheden kan nå at ændre denne udvikling..! Jeg synes, at det er virkelig dejligt, at der for tiden er virkelig meget spot på arbejdstrivsel- og glæde på mange arbejdspladser… Det tror jeg når alt kommer til alt vil virke positivt på overskuddet. & så er vi alle sammen jo glade, & dét må være det afgørende!

Men kontinuerligt med dette fokus, ses ligeledes et fokus på effektivisering… Med det formål at praktisere denne ekstreme effektivisering har man på snart alle former for arbedspladser implementeret tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, og et stempelur for at have mulighed for at overvåge om alle yder som de skal! Stress er en af vort samfunds allerstørste sygdomme, og jeg er overbevist om, at der er en nær årsag-virkning-relation mellem tidsregistrering, timeregistrering, samt fraværsregistrering på arbejdspladsen og stress som sygdom. Derudover tillægges her tilmed den stressende lyd fra et virkelig gammeldags stempelur, der på ingen måde bidrager til et rart arbejdsmiljø.

Mit samfunds buzzword er effektivisering. Over alt hvor man drejer blikket hen, påkræves det af medarbejderstaben, at de skal gøre deres arbejde hurtigere. I den omsiggribende kontrol og overvågning foretaget af al den tidsregistrering, timeregistrering samt fraværsregistrering ses det bla.. Eksempelvis de offentligt ansatte skal nå samme arbejdsopgaver, men på virkelig meget mindre tid. At vi alle sammen skal døje med stress, kan jo virkelig ikke udvikle sig sådan!